Blog

Drugi o nama

Sa gosp. Vilom sam se upoznao na preporuku radnog kolege i moram istaći da su moja očekivanja nadmašena. Gosp. Vila je vrlo strpljiv i stručan advokat i svakako da ću ga preporučiti svojim prijateljima.

Smajl Breko, Živinice


Izuzetno sam zadovoljan uslugama gosp. Vile, te bih svakako istakao ozbiljnost i studioznost u analizi mog predmeta, te pravnim savjetima koje sam dobio.

Jasmin Hadžiefendić, Sarajevo


Kontakt informacije

Advokat: Mehmedović je jutros trebao svjedočiti protiv direktora SIPA-e Zubca

21
jul

Član državnog Parlamenta Šemsudin Mehmedović uhapšen je jutros u akciji SIPA-e u 8:30 sati, sat i po prije nego što je trebao svjedočiti protiv direktora SIPA-e Gorana Zubca, protiv kojeg je podnio krivičnu prijavu u Tužilaštvu BiH zbog sumnje da je počinio ratni zločin, potvrdio je za Klix.ba Mehmedovićev branilac Nermin Vila. Mehmedović je izjavio kako je Zubac 1992. godine ubio Bošnjaka na Ilidži “samo da bi isprobao pištolj koji je dobio od oficira JNA”.

 

6

“Ono što u ovom trenutku možemo potvrditi je da je Mehmedović priveden bez naloga tužioca, odnosno Tužilaštva BiH, već je uhapšen po nalogu SIPA-e, protiv čijeg direktora je jutros u 10 sati trebao svjedočiti u Tužilaštvu. Uhapšen je sat i po prije toga te sada on treba biti saslušan kao osumnjičeni u Tužilaštvu BiH”, rekao je Vila.

Glasnogovornica SIPA-e Kristina Jozić potvrdila je na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu da je Mehmedović uhapšen u akciji kodnog naziva ”Ozren” i da ga se tereti za ratne zločine protiv civilnog stanovništva, odnosno zatvaranje i maltretiranje osoba srpske nacionalnosti u prostorijama Stanice javne bezbjednosti (SJB) Tešanj od proljeća 1992. do jeseni 1993. godine.

Slučaj je, kako je pojasnila glasnovogornica SIPA-e, otvoren po naredbi Tužilaštva Bosne i Hercegovine krajem 2009. godine, ali iz SIPA-e nisu mogli potvrditi da su i Mehmedovića jutros uhapsili po nalogu Tužiteljstva BiH.

“Ispunjeni su svi uvjeti za lišavanje slobode”, rekla je ona.

sipa-nermin 1

sipa-nermin 2

sipa-nermin 7

mehemdovic mk 6

mehemdovic mk 9