Blog

Drugi o nama

Sa gosp. Vilom sam se upoznao na preporuku radnog kolege i moram istaći da su moja očekivanja nadmašena. Gosp. Vila je vrlo strpljiv i stručan advokat i svakako da ću ga preporučiti svojim prijateljima.

Smajl Breko, Živinice


Izuzetno sam zadovoljan uslugama gosp. Vile, te bih svakako istakao ozbiljnost i studioznost u analizi mog predmeta, te pravnim savjetima koje sam dobio.

Jasmin Hadžiefendić, Sarajevo


Kontakt informacije

Afera Bosnalijek: Amar Arslanagić planirao prijenos umjetnina u SAD

26
jun

Vijeće sarajevskog Kantonalnog suda uvažilo je žalbe advokata Edina Arslanagića, Šefika Handžića, Hasana Šepe, Amara Arslanagića, Samira Telibečirevića, Aide Selvić, Izeta Arslanagića i Jasmina Šepe, te je prijedlog za određivanje pritvora vraćen sudiji na novo razmatranje.

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je održano ročište za produženje pritvora osumnjičenima koji su prije mjesec dana uhapšeni u aferi Bosnalijek Edinu i Amaru Arslanagiću te Šefiku Handžiću i Hasanu Šepi.

Dokazi za slobodu

“Navodi koji se nalaze u prijedlogu su netačni, neosnovani i maliciozni”, kazao je Nermin Vila, advokat Arslanagića i Šefika Handžića.

Advokati su istakli i kako se istraga u ovom predmetu vodi duže od dvije godine te kako činjenica da Tužilaštvo u tom periodu nije okončalo istragu zapravo ne može biti razlog za pritvaranje njihovih branjenika.

Nakon obraćanja advokata osumnjičeni su se pridružili navodima svojih branitelja.

“Časni sude, pridružujem se navodima mojih advokata i nadam se da imate dovoljno dokaza da nas pustite da živimo”, kazao je Edin Arslanagić.

Odluka Kantonalnog suda o produženju pritvora osumnjičenima bit će saopćena naknadno.