Blog

Drugi o nama

Sa gosp. Vilom sam se upoznao na preporuku radnog kolege i moram istaći da su moja očekivanja nadmašena. Gosp. Vila je vrlo strpljiv i stručan advokat i svakako da ću ga preporučiti svojim prijateljima.

Smajl Breko, Živinice


Izuzetno sam zadovoljan uslugama gosp. Vile, te bih svakako istakao ozbiljnost i studioznost u analizi mog predmeta, te pravnim savjetima koje sam dobio.

Jasmin Hadžiefendić, Sarajevo


Kontakt informacije

Agencija za privatizaciju FBiH podnijela aplikaciju Sudu u Strazburu protiv RS

19
nov

Agencija za privatizaciju u Federaciji BiH u saradnji sa BNT Holding Novi Travnik, podnijela je aplikaciju Međunarodnom sudu za ljudska prava u Strazburu protiv Republike Srbije zbog povrede prava na pravično suđenje, povrede prava na imovinu i povrede prava na djelotvoran pravni lijek.

Riječ je predmetu koji se odnosi na izvoz roba u Mozambik a koji je izvršen do 31. decembra 1990. godine, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Agencije za privatizaciju u FBiH.

Vrijednost potraživanja od Jugoimport-SDPR-a (Republika Srbija) iznosi 2.086.400 američkih dolara.

Ustavni sud Republike Srbije donio je, u još dva predmeta, odbijajuće presude, a te aplikacije za sud u Strazburu, su u pripremi.Vrijednost izvezenih roba u ova tri predmeta je oko sedam miliona US dolara.

Predmet vodi advokatska kancelarija “Nermin Vila” iz Sarajeva