Blog

Drugi o nama

Sa gosp. Vilom sam se upoznao na preporuku radnog kolege i moram istaći da su moja očekivanja nadmašena. Gosp. Vila je vrlo strpljiv i stručan advokat i svakako da ću ga preporučiti svojim prijateljima.

Smajl Breko, Živinice


Izuzetno sam zadovoljan uslugama gosp. Vile, te bih svakako istakao ozbiljnost i studioznost u analizi mog predmeta, te pravnim savjetima koje sam dobio.

Jasmin Hadžiefendić, Sarajevo


Kontakt informacije

Nermin Vila pravni ekspert na projektu “Pomoć pri oporavku od poplava”

01
nov

U sjedištu Gradske uprave u Zenici danas je priređen radni sastanak na kojem su predstavljene preventivne mjere u poplavama i razvoj sistema ranog upozorenja od poplava od strane  predstavnika ekspertne grupe Udruženja Eco Impuls iz Sarajeva.

Ovo Udruženje realizator je projekta pod nazivom „Pomoć u oporavku od poplava regija Zenica“,u okviru kojeg je oko 50 domaćinstava dobilo odgovarajuću pomoć,finansiranu od strane Evropske unije.

Pomoćnik Gradonačelnika Zenica za civilnu zaštitu, Midhat Serdarević podsjeća, da su vode regulisane Zakonom o vodama i spadaju u nadležnost resornog ministarstva i Agencije za sliv rijeke Save.

-Planirano je da predstavnici Eco Impulsa,zajedno sa nadležnima iz resornih gradskih službi izrade Plan za rano upozorenje od poplava.

Krajnji cilj je da dobijemo dokument koji bi omogućio pravovremeno upozorenje stanovništva na eventualne opasnosti,te kako bi izbjegli posljedice iz poplava iz 2014. godine,istakao je Serdarević.(RTV Zenica)