Blog

Drugi o nama

Sa gosp. Vilom sam se upoznao na preporuku radnog kolege i moram istaći da su moja očekivanja nadmašena. Gosp. Vila je vrlo strpljiv i stručan advokat i svakako da ću ga preporučiti svojim prijateljima.

Smajl Breko, Živinice


Izuzetno sam zadovoljan uslugama gosp. Vile, te bih svakako istakao ozbiljnost i studioznost u analizi mog predmeta, te pravnim savjetima koje sam dobio.

Jasmin Hadžiefendić, Sarajevo


Kontakt informacije

Odbijen prijedlog Tužilaštva KS: Edin i Amar Arslanagić pušteni na slobodu

18
sep

Kantonalni sud u Sarajevu odbio je danas prijedlog Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu kojim se tražilo produženje pritvora za uhapšene u aferi Bosnalijek te je naloženo sa otac i sin Amar i Edin Arslanagić te Hasan Šepo i Šeifk Handžić odmah budu pusteni na slobodu.

Kako je za Klix.ba potvrđeno u ovoj instituciji, osumnjičenima su određene mjere zabrane.

“Osumnjičenima je zabranjeno napuštanje boravišta, zabranjena su im i putovanja, oduzimaju im se putne isprave bez obzira na njihovo državljanstvo. Zabranjuje im se i izdavanje novih isprava. Također, nije im dozvoljeno ni korištenje lične karte u svrhu putovanja, a trebaju se i odgovarajućim policijskim organima javljati svakih sedam dana”, kazala je za Klix.ba Alma Kečo iz Kantonalnog suda u Sarajevu.

Podsjećamo, na jučerašnjem ročištu tužilački dvojac Sead Kreštalica i Sanin Bogunić zatražili su da se osumnjičenima produži pritvor još za tri mjeseca zbog činjenice da se radi o krivičnim djelima za koja je predviđena kazna od deset godina zatvora i duža te da bi njihovo puštanje dovelo do remećenja javnog reda i mira.

Tužilaštvo će uložiti žalbu na ovakvu odluku Kantonalnog suda u Sarajevu.