Blog

Drugi o nama

Sa gosp. Vilom sam se upoznao na preporuku radnog kolege i moram istaći da su moja očekivanja nadmašena. Gosp. Vila je vrlo strpljiv i stručan advokat i svakako da ću ga preporučiti svojim prijateljima.

Smajl Breko, Živinice


Izuzetno sam zadovoljan uslugama gosp. Vile, te bih svakako istakao ozbiljnost i studioznost u analizi mog predmeta, te pravnim savjetima koje sam dobio.

Jasmin Hadžiefendić, Sarajevo


Kontakt informacije

Tužilaštvo KS traži još tri mjeseca pritvora za Alena Čengića, odbrana tvrdi da nema dovoljno dokaza

06
jan

Nermin Vila, koji uz Senku Nožicu brani Alena Čengića i Mehmeda Puškića, kazao je kako odbrana već treći put sluša iste stvari i da se nigdje ne spominju naročito važni razlozi zbog kojih bi se osumnjičenima produžio pritvor.

Vila je istakao kako Tužilaštvo KS stalno pokušava prikazati javnosti da je Čengić uništio Holiday Inn, tadašnji Holiday Resort, što, tvrdi Vila, nije istinito jer je Holiday Inn prije nego ga je preuzeo Čengić imao duga 100 miliona KM.

 

2

Holiday Inn u dugovima prije Čengića

“Tužilaštvu nedostaje osnovni dokument o poreznoj utaji od 400.000 KM za koliko terete mog branjenika i nemamo vještačenje finansijskog stručnjaka. Tereti ga se da je određeni iznos plaćen firmi koja je izvela građevinske radove i za koje postoji faktura i ugovor, a to Tužilaštvo koristi za dokazivanje osnovane sumnje. Za krađu slika ne zna se ni ko, ni kada, ni koliko slika je ukradeno. Sobarice su izjavile da su slike premještane svako malo iz sobe u sobu i da nemaju neku vrijednost. Tužilaštvo pokušava dokazati osnovanu sumnju na osnovu izjava svjedoka. Naročito značajni razlozi moraju biti nešto novo i značajno što će utjecati na daljnji tok postupka, a mi to nismo čuli”, rekao je Vila.

Istakao je kako su branjenici svojevoljno dali šifre mobitela i kompjutera SIPA-i kako bi se ubrzao tok istrage.

“Za drugog branjenika (Puškić, op.a.) nema dokaza da je utjecao na nekoga, ne spominju ga uopće, a traže pritvor za njega. Treba imati u vidu da on nema noge, a već tri mjeseca ide na čučavac i jučer je pao i polomio i protezu”, kazao je Vila.

4

3